Familjer

Här presenteras några av Lillmrans familjer utifrån ett intervjuperspektiv.

Familjen Murén

Therese Berglind Murén & Anders Murén

Har barnet Melker, född -15 på Lillmyran

· Hur fick ni höra talas om Lillmyran?

Av en ren slump när vi sökte förskoleplats till vårt andra barn. Vi hade precis flyttat tillbaka till Gävle efter några år i Sandviken och hittade Lillmyran genom Gävle Kommuns hemsida. Blev väldigt intresserad efter att vi läst om förskolan och ringde och bokade ett besök. Efter de besöket kände vi att vi hittat “hem” för vår tjej och när det nu var aktuellt för förskola till vårt tredje barn (Melker) fanns det inget annat alternativ för oss, bara Lillmyran.

· Vad var det som fick er att bestämma er för Lillmyran?

Deras sätt att arbeta på tillsammans med barnen. De har ett temainriktat arbete och pedagogerna visar stor nyfikenhet i sitt arbete med barnen. Pedagogerna är otroliga på att visa vad barnen gör och varför de gör det genom pedagogisk dokumentation. Det ger mig en inblick i vad mitt barn gör på dagarna när jag inte är med själv. Utemiljön tilltalade oss också samt den hemlagade maten.

· Varför är Lillmyran bra för just ert barn?

Framförallt märker jag att mitt barn trivs jättebra på Lillmyran. Det pratas ofta om barnen och personalen här hemma. Vi ser stor fördel med att arbeta själva som föräldrar i verksamheten då man lär känna alla barnen och därmed mitt barns kompisar. Man lär även känna många av barnens föräldrar vilket vi också ser som positivt.
Jag tycker att pedagogerna ser alla barnen och de är närvarande tillsammans med barnen. Vi är rakt igenom jättenöjda med Lillmyran.

Familjen Höög

Ebru Höög & Anders Höög

Har barnen Iris, född -11 & Teo, född -14 på Lillmyran

· Hur fick ni höra talas om Lillmyran?

Vi var på ett kommunalt dagis 2 år och vi hörde från andra familjer som haft sina barn på Lillmyran tidigare. Vi hörde även från vår granne som har sina barn på Lillmyran. Sen bestämde vi att byta till Lillmyran.

· Vad var det som fick er att bestämma er för Lillmyran?

Små barngrupper, egen matlagning, vara tillsammans med engagerade föräldrar, har veckobrev med barnens bilder.

· Varför är Lillmyran bra för just ert barn?

De är ofta ute och sover även ute och smittar inte varandra så ofta. Det är lugnare miljö vilket är viktigt för våra barn.